Tänä Syksynä Vilskeessä on vilissyt lasten ja aikuisten puheissa uusia nimiä: Mestaritonttu, Sammaleinen, Satumaa, Yönsilmä, Julma-Kumma, Suosaari, Kyöpelinvuori, Luuta-Lempi, Mosse, Peikkovuoret, Usvaneidot, Päivikki... Nämä kaikki kietoo yhteen Aili Somersalon yli 100-vuotias klassikkokirja Mestaritontun seikkailut.
Mestaritontun seikkailuissa on edetty pikkuhiljaa ja tätä kirjoittaessani kuljemme toisen kappaleen loppupuolella. Mestaritonttu on jo lähtenyt Satumaasta, tavannut noita Sammaleisen ja lentänyt hänen kanssaan Suosaarelle. Suosaarella Sammaleisen mökissä ja mökin ympärillä on tapahtunut monenlaista.
Mestaritontun seikkailuun on tutustuttu Vilskeessä monin tavoin: punaisena lankana ja kannattelevimpana voimana toimii muutaman viikon välein henkilökunnan voimin järjestetyt teatterinäytökset. Näytöksissä lapset ovat päässeet katsomaan näyteltyä teatteria sekä nukke- ja varjoteatteria. Viimeisimmässä näytöksessä osa lapsista osallistui esitykseen.
Hennan lukemana satu löytyy YouTubesta ja sieltä sitä on voitu kuunnella esimerkiksi lepohetkillä ja kodeissa.
Teatterin ja kuunnelman lisäksi Mestaritonttu on seikkaillut mm. lasten taideprojekteissa, sadutuksissa, aistiseikkailussa, lauluhetkillä, Liikkareissa ja leikeissä niin sisällä kuin ulkonakin.
Projektikäytävälle rakennettu Mestaritontun seikkailupolku on ollut kovassa käytössä aina ruokasaliin mennessä ja sieltä tullessa. Seikkailupolulla voi harjoitella motorisia taitoja, kuten tasapainoilua ja hyppäämistä. Seikkailupolun seinältä löytyy myös sadun hahmojen kuvia. Näitä kuvia on lisätty aina sadun edetessä ja uusien hahmojen esittäytyessä.
Ensi viikolla seikkailu taas jatkuu!